Information

måndag, 20 januari 2014 15:23

FAQ

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Här har vi sammanställt svar på de frågor som vi brukar få med jämna mellanrum. Det är ganska mycket text och scroll, så för att du så enkelt som möjligt ska finna det du söker, har vi valt att dela upp frågorna i olika kategorier. Scrolla helt enkelt ned till den kategorien du söker och leta efter din fråga där. Om du fortfarande undrar över något kan du kontakta oss via de alternativ du finner på vår kontaktsida genom att klicka här. 

1. Resor
2. Biljetter
3. Medlemskap/förmåner 
4. Vår webshop

1. RESOR

Hur bestäms det vilka resor vi åker på?
- Vi har ett läktarråd som är det beslutande organet för vilka resor som vi skall arrangera i föreningens namn. Oftast används några självklara parametrar för valet av resor: till exempel hur intressant motståndet är, vilken speldag det rör sig om, vilket datum det är med mera. Har du synpunkter eller förslag på resor skall du kontakta läktarrådet, läs mer om läktarrådet genom att klicka här. OBS! Detta svar gällde resor arrangerade från Dalarna. Respektive lokalavdelning bestämmer själva vilka resor de i sin tur ska anordna. Leta dig till aktuell lokalavdelning via fliken "Regioner" högst upp på siten, för att finna kontaktinformation till dem. 

När bestäms det vilka resor vi åker på?
- Diskussionen om vilka resor som skall arrangeras kommer igång så snart spelschemat för en säsong är spikad och vårt mål är att till augusti månad skall ett reseprogram vara bestämt. Diskussion om resorna förs hos varje lokalavdelning.

Var utgår bussarna ifrån?
- Vart bussarna utgår ifrån och vilka hållplatser som gäller bestäms av varje lokalavdelning och kan skilja mellan de olika resorna beroende på resmål och lämpligaste resväg samt vilka platser som är mest strategiska utifrån upptagningsområden. Vet du med dig att i det område där du bor finns många leksingar som är resesugna, kontakta då aktuell lokalavdelning och meddela intresset för resan. Vi är alltid tacksamma för tips som hjälper oss att utvecklas! 

Kan inte bussen stanna och hämta upp och släppa av mig där jag önskar när ni ändå åker den vägen?
- Tyvärr fungerar inte det. Vi kan omöjligen tillgodose alla resenärers önskemål om på- eller avstigning. Det skulle innebära att våra resor skulle förlängas tidsmässigt på grund av alla stopp. Vi kör med fasta på- och avstigningsplatser, då detta är enklast för alla, förkortar restiden samt för att underlätta för chaufförerna som kör med sin tidkort. Vet du att det är väldigt många som önskar kliva på och av på en speciell plats, kontakta då den avdelning som är ansvarig för resan och meddela intresset. 

Måste man vara medlem för att få åka med på en resa med Superstars? 
- Nej absolut inte, alla kan åka med på våra resor. Däremot har våra medlemmar ett subventionerat pris då det ska löna sig att vara medlem. Är du inte medlem så kan vi rekommendera dig att bli det, du tjänar in det snabbt. Läs mer om medlemskapet genom att klicka här. 

Har ni åldersgräns på resorna?
- Delvis. För att åka på en resa själv skall du vara minst 15 år fyllda och är du under 15 år skall du ha målsmans sällskap för att få följa med. Även om våra resor i regel inte är några fylleslag eller stökiga, så är de samtidigt inga klassresor med skolan och är inte helt lämpliga för barn utan någon vuxens sällskap. Samtliga resenärer åker på egen risk, vi tar alltså inte ansvar för någon oavsett ålder.

Jag vill bara åka enkel resa, vad kostar det i så fall?
- Om du vill åka med i någon av våra bussar på en resa så är det priset tur och retur som gäller. Vi tar inte hänsyn till om du vill åka enkel resa i någon riktning. Vill du vara säker på en plats, köp en biljett! Dagen före avresa eller på avresedagen kan du alltid kolla om vi har någon plats ledig i någon buss och köpa en restplatsbiljett och då bara betala för den sträcka du vill åka. 

2. Biljetter 

Kan jag köpa lösbiljett till en match dit ni har resa, utan att behöva köpa resan också?
- Vi jobbar ofta för att tillhandahålla ett antal biljetter som vi endast säljer som lösbiljetter till lagets bortamatcher, för att tillgodose även de medlemmar som bor i närområdet. Om du funderar över någon specifik match kan du kika i vårt biljettbokningssystem, som du finner via fliken BOKNING uppe i menyn. 

Säljer ni säsongskort till hemmamatcherna?
- Nej, Leksands IF säljer samtliga säsongskort i Tegera Arena. 

Kan jag köpa biljetter till hemmamatcherna genom er?
- Nej, vi säljer inte biljetter till enstaka matcher om det inte är ett specialfall, exempelvis i någon form av paketlösning till specifikt arrangemang. Läs mer om biljetter till hemmamatcherna genom att klicka här (extern länk). 

Är matchbiljetterna i Tegera Arena billigare om jag är medlem i Superstars?
- Som medlem i Leksand Superstars har du ett rejält subventionerat pris på biljetter och de köpes på starshop i Leksand (0247-130 02) vardagar 10.00 – 18.00, lördag 10.00 – 15.00 och söndag 11.00 – 14.00, eller direkt vid arenan i biljettluckan mot uppvisande av medlemskort.  

Har jag förtur på biljetterna om jag är medlem i Superstars?
- Vid köp av lösbiljetter finns ingen förtur eller garantier bara för att du är medlem. Du får ett betydligt bättre pris men det är fortfarande först till kvarn som gäller. Vill du vara säker på en plats och att du alltid har en biljett oavsett om det är en match i serielunken mot ett mindre intressant lag eller en avgörande match i någon form, så är det ett säsongskort som gäller.

 

3. Medlemskap/förmåner

Varför får jag inte rabatt i arenan med mitt Superstars-medlemskort?
- Detta SKA fungera, något som vi efter påpekat för personalen i arenan efter att vi fått denna fråga några gånger. Det har varit lite strul i kommunikationen som gjort att en del av personalen inte varit informerad, men detta ska vara utrett nu. Det fungerar inte att dra remsan på kortet men det räcker att visa upp medlemskortet för att erhålla rabatten som ni ska ha.

Är mina personuppgifter säkra hos er?

- Enligt lagen om hantering av personuppgifter så måste ni samtycka om all användning. Leksand Superstars lämnar aldrig ut personuppgifter till tredje part utan att först fråga er. Ni måste enligt lag samtycka med oss till att vi behandlar uppgifter om dig. Leksand Superstars kommer aldrig att låta någon annan använda era personuppgifter om ni inte själv godkänner detta. Ni har alltid rätt att få se era personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga eller ofullständiga har ni rätt att få uppgifterna rättade eller raderade.

Jag har varit medlem tidigare, är det möjligt att få tillbaka mitt gamla medlemsnummer?
- Du finns kvar i vårt medlemsregister i två år efter att du betalt din medlemsavgift senast. Efter det raderas du ur vårt medlemssystem och därmed kan också ditt medlemsnummer gå förlorat. Du kan dock alltid kontakta oss om du vill ha ditt gamla medlemsnummer efter att vi raderat dig. Det förutsätter dock att det fortfarande ligger ledigt i systemet.

När får jag mitt medlemskort?
- Vi har som regel att du inom tio (10) dagar (inkl. posthantering) efter att du betalt din medlemsavgift skall ha ditt medlemskort i brevlådan. Undantaget är perioden maj till juli då vi vanligtvis samlar in inbetalningar och gör ett större utskick av medlemskorten i början av augusti, med andra ord lagom till försäsongen.

Har ni stöd-, familj- eller ungdomsmedlemskap?
- Nej, vi jobbar endast med enskilda medlemskap och priset är detsamma oavsett om man är en dag eller 100 år gammal. Vi anser att ett medlemskap alltid är personligt och att man skall vara medlem för att man känner stolthet över detsamma.

Är "Leksing Tills Jag Dör" ett livstidsmedlemskap i Superstars?
- "Leksing Tills Jag Dör" är inte ett medlemskap i Leksand Superstars, det är en unik sammanslutning av personer som vill föreviga sitt namn som Leksandssupporter. Leksing Tills Jag Dör är en klubb i klubben, den ägs och administreras av Leksand Superstars men har alltså ingen koppling till medlemskapet i Superstars på annat sätt än att det för all tid låser upp det medlemsnummer du har i Superstars vid betalningstillfället. Ingen annan kan någonsin ha ditt medlemsnummer. Läs mer om Leksing tills jag dör genom att klicka här.  

4. Vår webshop 

För frågor gällande detta hänvisar vi till FAQ-sidan på Leksand Superstars webshop

 

  1. Shop
  2. Tävling
http://secure.superstars.nu/images/LLassas.jpglink
« »

Tavlingsbanner 311x206 png

  1. Bli medlem

Bli Medlem 311x206

  1. Resor

Resor 311x206

Vår vision:
Att organisera alla Leksandssupportrar och skapa en stark gemenskap med stolthet för färgerna, där varje match innebär fest och glädje med fullsatta läktare.