Nyheter

Information från Leksand Superstars

fredag, 10 januari 2020 12:53

Vi i Leksand Superstars vill ta tillfället i akt att påminna alla om att tänka på hur man uttrycker sig. Vi skulle uppskatta om ni läste, och tog till er av, följande text.

Ishockey är en känslosport. Att stå eller sitta på läktaren eller i soffan framför teven är känsloladdat. För många av oss är Leksands IF vår allra största passion och LIF:s framgångar eller misslyckanden får givetvis känslomässiga konsekvenser för oss.

Detta resulterar i att det alltid kommer vara intensivt, livat och känsloladdat på sitt- och ståplats såväl som i tv-soffan. På gott och ont. Och det är i grunden något positivt: det betyder att vi bryr oss!

Vi kommer aldrig att kunna censurera en hel arena och det ska vi heller aldrig göra. Man måste få uttrycka missnöje mot ett domslut man anser är fel eller dylikt. Men vi som står där och skriker, likväl vi som sitter på sociala medier och skriver, måste alltid tänka på hur vi beter oss. 

Att kritisera en specifik insats från en domare eller spelare är en sak. Men hur gör jag det? Går jag över en gräns? När går min kritik från saklig till påhopp? När får min kritik konsekvenser och vilka kan konsekvenserna bli?

I Leksand Superstars stadgar hittar man följande under §1 Ändamål: ”Supporterföreningen/klubben Leksand Superstars är till för att stödja Leksands IF i alla dess sektioner/föreningar, på alla positivt tänkbara sätt. Föreningen skall verka för en positiv utveckling samt vara ledande och ett gott föredöme inom läktarkulturen.”

Nu är långt från alla leksingar medlemmar i Leksand Superstars - men vi vill ändå sätta exemplet. Vi vill vara en supporterförening som sätter ribban för övriga leksingar. Och vi har alltid, och kommer alltid, att arbeta för en positiv läktarkultur. Och det gäller även utanför själva arenan.

Som jag skrev tidigare, känsloyttringar kan och ska aldrig förbjudas. Men däremot vill vi påminna er alla om att det finns gränser och att det finns konsekvenser. Oavsett hur bitter och förbannad man är så måste man ta ett djupt andetag och tänka på hur man formulerar sig.

Var saklig. Skriv inte i affekt, det blir sällan bra. Tänk på vilken spridning dina ord kan få i Facebookgrupper och annat liknande. Tänk på vilka som kan läsa och höra. Skriv eller säg inget som du inte skulle kunna säga till personen i fråga öga mot öga.

Med det sagt så hoppas jag att vi tillsammans fokuserar på nästa match. Vi ligger förvisso pyrt till i tabellen rent placeringsmässigt - men det finns väldigt många faktorer som talar för oss. Jag är lugn och jag ser fram emot återstående matcher av grundserien. Jag hoppas att ni också gör det.


Med vänliga hälsningar,

Niklas Niva Sjökvist
Ordförande Leksand Superstars

  1. Nyheter
  2. Video
  3. Bilder
  1. Shop
  2. Tävling
http://secure.superstars.nu/images/LLassas.jpglink
« »

Tavlingsbanner 311x206 png

  1. Bli medlem

Bli Medlem 311x206

  1. Resor

Resor 311x206

Vår vision:
Att organisera alla Leksandssupportrar och skapa en stark gemenskap med stolthet för färgerna, där varje match innebär fest och glädje med fullsatta läktare.