Nyheter

Meddelande från styrelsen avseende motioner till Leksands IF:s årsstämma

onsdag, 21 juli 2021 15:32

Under dagen har fem motioner inskickade till Leksands IF inför deras årsstämma offentliggjorts via Twitter, då en av motionärerna publicerat motionerna i sin helhet. Vi i Leksand Superstars styrelse har nu läst dessa och diskuterat dem på ett möte.

Till att börja med ser vi det som ett stort sundhetstecken att det nu inkommit motioner till årsmötet, då detta annars är mycket sällsynt. Dessutom väldigt genomtänkta och bra motioner som pekar på en problematik som existerar i de flesta föreningar, inte minst när det blivit allt vanligare att elitverksamheten brutits ut och förlagts i en bolagsverksamhet.

Du kan själv ta del av dessa motioner genom att klicka på pdf-filerna längst ned i denna artikel. Sammanfattningsvis kan man säga att dessa rör föreningsdemokratiska aspekter rakt av: de är till för att stärka det föreningsdemokratiska inom Leksands IF samt att förbättra insynen för föreningens medlemmar.

Ni är förmodligen många som sett det haveri som pågick inom Brynäs IF inför årsstämman nyligen. Det positiva i allt det som hände där var medlemsengagemanget, där de tydligt visar att engagemang och påverkan kan göra skillnad. Framtiden lär dock visa huruvida de gjort rätt eller ej.

Leksands IF har tidigare varit i liknande prekära situationer och det har stundom stormat rejält kring klubben. Det har i många fall resulterat i flertal avgångar och byte av styrelsemedlemmar, klubbdirektörer/VD och sportchefer. I de allra flesta fall genom högst odemokratiska tillvägagångssätt i olika maktstrukturer. De här motionerna ökar tydligheten och transparensen inom Leksands IF och framför allt medlemsinflytandet och stärker föreningsdemokratin. En grundsten i en verksamhet och organisation som Leksands IF. När föreningen nu står på stabilare mark är tillfället nu helt rätt att göra nödvändiga förändringar, än att det skall ske under sämre tider och starka känslor, såsom det var för Brynäs i år. Vi anser att dessa motioner bidrar till just detta.

Med det sagt anser vi alltså att motionerna är fullt rimliga, rätt i tid och helt okontroversiella utifrån ett föreningsdemokratiskt perspektiv och vi hoppas att samtliga dessa röstas genom av årsmötet. Vi kan inte se några argument överhuvudtaget till att inte yrka bifall till motionerna.

I skrivande stund vet vi ej hur Leksands IF:s styrelse ställer sig till motionerna, om de yrkar bifall eller ej, då de ej offentliggjort det ännu. Men vi hoppas att de delar vår åsikt.

Vi hoppas att det är lika självklart för dig som för oss att du använder din rätt som medlem i Leksands IF, anmäler dig till årsmötet och röstar för dessa motioner. Årsmötet hålls nästa torsdag, alltså 29 juli, och den kommer att genomföras digitalt. Du anmäler dig genom att maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och anger då namn, personnummer samt telefonnummer. Anmälan måste ske senast 23 juli, alltså nu på fredag!


Klicka här nedan för att ta del av pdf-filerna med motionerna:

Motioner del 1

Motioner del 2  

 

Leksand Superstars styrelse via ordförande Niklas Niva Sjökvist
Leksand 2021-07-21

 

  1. Nyheter
  2. Video
  3. Bilder
  1. Shop
  2. Tävling
http://secure.superstars.nu/images/LLassas.jpglink
« »

Tavlingsbanner 311x206 png

  1. Bli medlem

Bli Medlem 311x206

  1. Resor

Resor 311x206

Vår vision:
Att organisera alla Leksandssupportrar och skapa en stark gemenskap med stolthet för färgerna, där varje match innebär fest och glädje med fullsatta läktare.