Hedersmedlemmar

Kalle Moraeus

Som mest känd för sin musik och för sidoprojekt som programledare för "Så ska det låta" och julvärd i SVT, så har den gode Kalle även hunnit med att blivit svensk mästare i luftgitarr 1984. Med andra ord: många (i vissa fall osynliga) strängar på lyran, har den folkkäre Kalle alltid haft.

Just folkkär är ordet när det kommer till Kalle. Att han dessutom kommer från "fel sida Siljan" (alldeles för nära lillebror-land) och ändå ständigt proklamerar sin kärlek till Leksands IF, genom att exempelvis ha LIF-kepsar på sig i tv-sända program han medverkar i, gjorde att Leksand Superstars såg det som fullständigt självklart att göra honom till hedersmedlem.

Kalle Moraeus blev år 2012 utsedd till Leksands Superstars nionde hedersmedlem.

Hur kändes det att bli hedersmedlem hos Leksand Superstars?
- Det var ju som att få ta emot en medalj av kungen. Fast ändå lite finare. Det var riktigt, riktigt rörande. Diplomet står hemma med resten av utmärkelser jag fått. Det var en speciell dag att åka till Tegera och gå ut på isen.

Hur följer du Leksand idag?
- Jag är på plats ganska ofta, annars följer jag matchen via Leksandsif.se. Det är nästan lite lugnare för en gammal man som jag. Jag tappar allt när jag är på plats. Går det dåligt kan jag bli så besvärad.

Favoritspelare i Leksand genom tiderna?
- När jag var tonåring då var Göran Högosta riktigt bra. Honom diggade jag. Alla de där 70-talsspelarna, bröderna Abrahamsson och gänget.

Kalle och Torbjörn Olsson år 2012 i samband med att Kalle utsågs till hedersmedlem i Leksand Superstars. Kalle och Torbjörn Olsson år 2012 i samband med att Kalle utsågs till hedersmedlem i Leksand Superstars.
Bild 1 Kalle som många är vana att se honom, som programledare för "Så ska det låta" i SVT. Bild 2 Han syns allt som oftast med något LIF-märke på huvudbonaden.
  1. Shop
  2. Tävling
http://secure.superstars.nu/images/LLassas.jpglink
« »

Tavlingsbanner 311x206 png

  1. Bli medlem

Bli Medlem 311x206

  1. Resor

Resor 311x206

Vår vision:
Att organisera alla Leksandssupportrar och skapa en stark gemenskap med stolthet för färgerna, där varje match innebär fest och glädje med fullsatta läktare.