Hedersmedlemmar

Magnus Svensson

OS-guld 1994, skyttekung i VM samma år trots att han var back, tröjan hissad i Tegera Arenas tak. Det är tre av sakerna man kan nämna i samma andetag som Magnus Svensson. För att inte tala om ett av de hårdaste slagskott som skådats i länet och den status han hade som publikfavorit. Magnus är en av de största leksingarna någonsin.

Genom nyss nämnda arv, och genom att "Sigge" alltid ställt upp för fansen och varit en sjyst person vid sidan av isen och på så vis agerat förebild för framtida spelare, samt nuvarande och framtida supportrar, så utgjorde han en utmärkt kandidat till hedersmedlem.

Magnus "Sigge" Svensson blev år 2002 utsedd till Leksands Superstars femte hedersmedlem.

Hur kändes det att bli hedersmedlem hos Leksand Superstars?
- Superstars gör ett fantastiskt jobb. Både på hemmamatcher och på bortamatcher. Jag vet att grabbarna uppskattar det otroligt mycket, så det kändes hedrande och stort. Det var efter min aktiva karriär, det är något jag är stolt över.

Hur kommer det sig att du är just leksing?
- Det började med att jag var på hockeyskola här uppe i Leksand 1972. Efter det och sedan dess har jag varit leksing.

Bästa spelaren du spelat med i Leksand?
- Det måste vara Tomas Jonsson. Han var en bra kille utanför isen och en fantastisk hockeyspelare.

Sigge signerar en tröja i Sky Bar i Tegera Arena åt en förväntansfull supporter. Sigge signerar en tröja i Sky Bar i Tegera Arena åt en förväntansfull supporter.
Bild 1 Det här är potentiellt den roligaste bild som någonsin tagits. Fotot är taget i samband med en bortamatch i Umeå. Bild 2 VM:s bästa back 1994, OS-guld samma år samt ett av de hårdaste skott som någonsin skådats i Leksand. Det är bara några av Sigges meriter.
  1. Shop
  2. Tävling
http://secure.superstars.nu/images/LLassas.jpglink
« »

Tavlingsbanner 311x206 png

  1. Bli medlem

Bli Medlem 311x206

  1. Resor

Resor 311x206

Vår vision:
Att organisera alla Leksandssupportrar och skapa en stark gemenskap med stolthet för färgerna, där varje match innebär fest och glädje med fullsatta läktare.