Vision och mål

Drömliraren

Inför den allsvenska säsongen 2004-2005 startade Leksand Superstars en insamling som döptes till Drömliraren, syftet var att samla in pengar till en spelare som skulle bidra till att laget skulle ta sig tillbaka till dåvarande elitserien.

Spelaren skulle vara av en sådan dignitet att denne skulle betyda skillnaden mellan eventuellt fortsatt spel i allsvenskan eller en snabb återkomst till elitserien, därav namnet Drömliraren.

Marknadsföringen av insamlingen gjordes gemensamt med Leksands IF och målsättningarna var högt ställda. Själva insamlingen byggde på att varje givare gav ett fast men valfritt månadsbelopp via autogiro. Insamlingen fick stor uppmärksamhet och ett bra genomslag där många slöt upp. Ung som gammal var med och skänkte vad man kunde för att Leksands IF skulle kunna få sin Drömlirare.

Samma säsong stod det klart att det blev spelarstrejk i NHL, vilket gav förutsättningar för en sann Drömvärvning. Några av de kriterier som ställdes upp för insamlingen för vilken spelartyp vi sökte var: 

"En spelare som vi vet har ett stort Leksandshjärta. Men med respekt för det begränsade antalet riktiga leksingar ute i proffsvärlden, och deras situation är vi väl medvetna om att vi kan vara tvungna att hitta andra alternativ. Dock skall inga avkall på kvalité göras i detta sammanhang, målet är en spelare av toppklass med den rätta inställningen till sitt jobb. Den rätta klubbkänslan får vi supportrar se till att han får. Det är upp till oss själva vilken kvalité vi vill ha på vår spelare."

Till stor del tack vare de insamlade pengarna möjliggjordes värvningen av den tidigare Leksandsmålvakten Johan Hedberg, en sann leksing, och definitivt den spelare som innebar skillnaden mellan fortsatt spel i Allsvenskan eller efterlängtad återkomst i elitserien. Svaret blev Elitserien!

Då insamlingen blev en succé valde styrelsen att insamlingen skulle fortsätta för att även i framtiden, om så skulle behövas, vara med och bidra till kvalitativa spelarvärvningar.

Totalt har Leksand Superstars genom alla bidragsgivare till insamlingen Drömliraren bidragit med drygt 700 000 kr till Leksands IF och spelarkontrakt. Vilka spelare och vad vi beslutat att vara med och bidra till kan du läsa om i faktarutan här till höger.

Då Leksands IF under säsongen 2012-2013 beslutade sig för att starta upp en egen liknande insamling, vid namn Vision 2019, valde styrelsen att samtidigt avsluta insamlingen Drömliraren och föra över alla pengar till Leksands IF och Vision 2019. Vision 2019 är skapad till förmån för just spelarvärvningar med mål att skapa en trupp som ska vinna SM-guld 2019. https://www.leksandsif.se/vision2019 

Leksand Superstars tackar å det ödmjukaste alla som under åren varit med och bidragit med pengar till insamlingen Drömliraren! 
Ni var alla med och gjorde skillnad!

Vi skänker självklart en extra tanke till den lilla pojken som älskar sitt Leksand så mycket att han valde att skänka 20 kr av sin veckopeng till Drömliraren, varje månad under ett helt år. Det är så stort och lämnar inte ett öga torrt.

Drömliraren
Bild 2 Ola Westman och Jonas Bergqvist år 2004.


2004:

343 000:- till värvningen av Johan Hedberg.
2007:
25 000:- som sign on-bonus Eddie Läck för att förlänga sitt kontrakt.
2008:
100 000:- som sign on-bonus till P-E Bellemare för att förlänga sitt kontrakt.
2009:
56 000:- till LIF J20 för att kunna behålla nyckelspelarna Stefan Högberg och Jonas Knutsson. Senare den säsongen vann J20 SM-guld.
2013:
180 000:- till Leksands IF, Vision 2019. 

Bild 3 Håkan Åman, Pierre-Edouard Bellemare och Torbjörn Olsson år 2008.
  1. Shop
  2. Tävling
http://secure.superstars.nu/images/LLassas.jpglink
« »

Tavlingsbanner 311x206 png

  1. Bli medlem

Bli Medlem 311x206

  1. Resor

Resor 311x206

Vår vision:
Att organisera alla Leksandssupportrar och skapa en stark gemenskap med stolthet för färgerna, där varje match innebär fest och glädje med fullsatta läktare.